fbpx

Ce este Enterosgel și la ce este folosit?

Enterosgel este un adsorbant intestinal inovator, dezvoltat pentru a lega și a elimina din organism toxinele, substanțele dăunătoare, agenții patogeni și alergenii din tractul gastrointestinal. În urma studiilor clinice, Enterosgel a fost declarat tratament în Sindromul de Intestin Iritabil asociat cu Diaree.

Care este compoziția Enterosgel?

Compoziție Enterosgel: siliciu organic 70% (polydimethisiloxane - un mineral organic) și apă purificată 30% Enterosgel nu conține: zahăr, gluten, conservanți, coloranți, îndulcitori, lactoză, grăsimi, arome, ingrediente de origine vegetală sau animală.

Este Enterosgel un medicament?

Nu, Enterosgel este clasificat ca dispozitiv medical și are un certificat CE pentru utilizare în Europa. Este un dispozitiv medical și nu un medicament, deoarece Enterosgel nu este absorbit în fluxul sanguin din intestin, ci călătorește de-a lungul interiorului intestinului înainte de a fi complet excretat prin scaun. Enterosgel nu provoacă reacții adverse sistemice.

Care sunt dovezile care susțin Enterosgel?

Enterosgel a fost dezvoltat în anii 1980 și este disponibil ca tratament fără prescripție medicală din 1996 în Europa. De atunci milioane de oameni au folosit Enterosgel în întreaga lume. Există o mulțime de dovezi științifice care susțin Enterosgel, au existat studii de laborator pentru a arăta cum funcționează prin legarea și eliminarea substanțelor dăunătoare din intestin care pot provoca diaree și alte simptome, atât în ​​diareea pe termen scurt (acută), cât și de asemenea la persoanele cu Sindrom de Intestin Iritabil asociat cu diaree (SII-D). Multe studii clinice atât la adulți, cât și la copii au arătat că este un tratament sigur și eficient. Două dintre aceste studii au fost finalizate în Marea Britanie. Primul a fost un studiu controlat randomizat care a investigat Enterosgel® pentru tratamentul diareei acute la adulții recrutați din cabinetele de medicină generală. Acest lucru a arătat că Enterosgel a redus semnificativ durata diareei la pacienții care aveau fie o infecție gastrointestinală, fie alte cauze pentru diareea lor pe termen scurt. Al doilea a fost un studiu mare din Marea Britanie pe 440 de pacienți și a investigat eficacitatea și siguranța Enterosgel în tratamentul pacienților cu Sindrom de Intestin Iritabil asociat cu diaree (SII-D). Rezultatele au fost publicate în faimoasa revista științifică "GUT" și arată că Enterosgel este un tratament sigur și eficient pentru principalele simptome ale Sindromului de Intestin Iritabil asociat cu diaree (SII-D); diaree, dureri abdominale, balonare și urgență. După ce toți pacienții din studiu au ajuns să ia Enterosgel în timpul fazei deschise, 76% dintre ei au spus că acesta a oferit o ameliorare adecvată a simptomelor Sindromului de Intestin Iritabil asociat cu diaree (SII-D).

Ce se intamplă dacă nu am luat o doza de Enterosgel?

Nu vă faceți griji și continuați tratamentul în mod normal.

Ce contraindicatii are?

Atonie intestinală.

Care sunt posibilele efecte secundare ale Enterosgel?

Greața sau constipația poate aparea în cazuri foarte rare.

Sarcina și alăptarea?

Enterosgel poate fi administrat în timpul sarcinii și alăptării.

Enterosgel poate fi administrat copiilor?

Da, Enterosgel este sigur pentru copii și este bine tolerat. Enterosgel are un record excelent de tolerabilitate și siguranță pe parcursul a 30 de ani de utilizare. Nu s-au raportat reacții adverse severe. Studiile clinice la copii au demonstrat eficacitatea și siguranța produsului. Pentru copiii sub 3 ani, este recomandabil să consultați un medic înainte de a utiliza Enterosgel.

Ce se intâmplă în cazul în care iau alte medicamente?

Nu exista date care să confirme diminuarea efectului terapeutic oricărui produs medicinal administrat concomitent cu Enterosgel.

Pot lua Enterosgel dacă am alergii sau intoleranță alimentară?

Adesea, pacienții cu Sindrom de Intestin Iritabil suferă și de alergii alimentare sau intoleranță alimentară. Enterosgel este non-alergenic, fără conservanți, gluten, zahăr și orice aditivi! Enterosgel poate fi utilizat la pacienți pentru tratarea diareei cauzate de alergii alimentare sau intoleranță alimentară.

Pot lua Enterosgel dacă am diabet?

Da, Enterosgel poate fi luat de către pacienții cu diabet. Enterosgel nu conține zahăr.

Enterosgel este potrivit pentru vegani?

Enterosgel nu conține ingrediente de origine animală sau produse produse din animale. Prin urmare, Enterosgel este potrivit atât pentru vegani, cât și pentru vegetarieni.

Ce se intamplă în cazul administrării accidentale a unei doze mai mari de Enterosgel?

Nu a fost semnalat nici un caz de supradozaj. Enterosgel este bine tolerat în doze mari de catre pacienți, inclusiv copii.

Efecte asupra capacității de a conduce sau de a opera mașini.

Enterosgel nu afectează capacitatea de a conduce și nu mărește reacțiile psihomotorii.

Cum ar trebui să păstrez Enterosgel?

Enterosgel trebuie păstrat la temperatura camerei (4-30°C), ferit de lumina directă a soarelui și surse de căldură.

Care este durata de valabilitate a Enterosgel?

Enterosgel are o perioadă de valabilitate de 3 ani în tubul sau plicul nedeschis. Odată ce tubul este deschis, acesta poate fi folosit timp de 30 de zile, vă rugăm să păstrați capacul tubului bine închis între utilizare. Plicurile sunt de unică folosință și trebuie utilizate imediat după deschidere.