fbpx

Ce este Enterosgel și la ce este folosit?

Enterosgel este adsorbant intestinal inovator, dezvoltat pentru a lega și a elimina din organism toxinele, substanțele dăunătoare, agenții patogeni și alergenii din tractul gastrointestinal. Enterosgel ajută la detofixierea organismului.

Care este compoziția Enterosgel?

Compoziție Enterosgel: siliciu organic 70% (polydimethisiloxane - un mineral organic) și apă purificată 30% Enterosgel nu conține: zahăr, gluten, conservanți, coloranți, îndulcitori, lactoză, grăsimi, arome, ingrediente de origine vegetală sau animală.

Este Enterosgel un medicament?

Nu, Enterosgel este clasificat ca dispozitiv medical și are un certificat CE pentru utilizare în Europa. Este un dispozitiv medical și nu un medicament, deoarece Enterosgel nu este absorbit în fluxul sanguin din intestin, ci călătorește de-a lungul interiorului intestinului înainte de a fi complet excretat prin scaun. Enterosgel nu provoacă reacții adverse sistemice.

Care sunt dovezile care susțin Enterosgel?

Enterosgel a fost dezvoltat în anii 1980 și este disponibil ca tratament fără prescripție medicală din 1996 în Europa. De atunci milioane de oameni au folosit Enterosgel în întreaga lume. Există o mulțime de dovezi științifice care susțin Enterosgel, au existat studii de laborator pentru a arăta cum funcționează prin legarea și eliminarea substanțelor dăunătoare din intestin care pot provoca diaree și alte simptome, atât în ​​diareea pe termen scurt (acută), cât și de asemenea la persoanele cu Sindrom de Intestin Iritabil asociat cu diaree (SII-D). Multe studii clinice atât la adulți, cât și la copii au arătat că este un tratament sigur și eficient. Două dintre aceste studii au fost finalizate în Marea Britanie. Primul a fost un studiu controlat randomizat care a investigat Enterosgel® pentru tratamentul diareei acute la adulții recrutați din cabinetele de medicină generală. Acest lucru a arătat că Enterosgel a redus semnificativ durata diareei la pacienții care aveau fie o infecție gastrointestinală, fie alte cauze pentru diareea lor pe termen scurt. Al doilea a fost un studiu mare din Marea Britanie pe 440 de pacienți și a investigat eficacitatea și siguranța Enterosgel în tratamentul pacienților cu Sindrom de Intestin Iritabil asociat cu diaree (SII-D). Rezultatele au fost publicate în faimoasa revista științifică "GUT" și arată că Enterosgel este un tratament sigur și eficient pentru principalele simptome ale Sindromului de Intestin Iritabil asociat cu diaree (SII-D); diaree, dureri abdominale, balonare și urgență. După ce toți pacienții din studiu au ajuns să ia Enterosgel în timpul fazei deschise, 76% dintre ei au spus că acesta a oferit o ameliorare adecvată a simptomelor Sindromului de Intestin Iritabil asociat cu diaree (SII-D).

Ce se intamplă dacă nu am luat o doza de Enterosgel?

Nu vă faceți griji și continuați tratamentul în mod normal.

Ce contraindicatii are?

Atonie intestinală.

Care sunt posibilele efecte secundare ale Enterosgel?

Greața sau constipația poate aparea în cazuri foarte rare.

Sarcina și alăptarea?

Enterosgel poate fi administrat în timpul sarcinii și alăptării.

Ce se intâmplă în cazul în care iau alte medicamente?

Nu exista date care să confirme diminuarea efectului terapeutic oricărui produs medicinal administrat concomitent cu Enterosgel.

Ce se intamplă în cazul administrării accidentale a unei doze mai mari de Enterosgel?

Nu a fost semnalat nici un caz de supradozaj. Enterosgel este bine tolerat în doze mari de catre pacienți, inclusiv copii.

Efecte asupra capacității de a conduce sau de a opera mașini.

Enterosgel nu afectează capacitatea de a conduce și nu mărește reacțiile psihomotorii.